RICHTLIJNEN VOOR HET GEZICHTSMASKER

Bijna een jaar nadat de uitbraak van het coronavirus tot pandemie was uitgeroepen, hebben we eindelijk een standaard voor alledaagse gezichtsmaskers. ASTM International, een vrijwillige normalisatieorganisatie die advies biedt over alles, van handdesinfecterende middelen tot textiel. Nadat ze zijn getest en goedgekeurd om te voldoen aan de specificaties van ASTM, kunnen merken daarvoor een label op hun product plakken om de kopers te informeren dat hun gezichtsmasker aan bepaalde eisen voldoet.

Als je een winkel binnengaat en een masker koopt, heb je over het algemeen geen idee wat je krijgt. Maar als u een winkel binnengaat en een gezichtsmasker koopt dat is gelabeld en zegt dat het voldoet aan de ASTM-norm, begrijpt u wat u krijgt en dat u een bepaald niveau van bescherming krijgt.

Tot nu toe publiceerden organisaties zoals ASTM, de Food and Drug Administration en het National Institute for Occupational Safety and Health alleen normen voor gezichtsmaskers die in de gezondheidszorg worden gebruikt, zoals chirurgische maskers en N95-maskers, zei Smith. Uiteindelijk zal het grote publiek kunnen beoordelen hoe effectief hun niet-medische en herbruikbare maskers voor eenmalig gebruik werkelijk zijn zonder te hoeven vertrouwen op het woord van een merk.

www.medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl